Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na Václavském náměstí byly rudé vlajky, anebo snad fotky lžou. Byla tam rudá trička komunistů, transparenty premira Fialy s buřínku na které byla vlajka USA a na jeho kravatě byl nápis NATO. Transparenty mám rád Rusko, trička s Putinem. Demonstrace na Václavské náměstí se podle projevů a účastníků se zejména týkala vystoupení z NATO, EU a přimknutí k Rusku, bylo voláno, aby byl Fiala oběšen, Rusko je náš přítel a podobně, Demonstraci svolali známí a profláknutí tuzemští proruští nokové, sympatizanti Ruska. Známý Stalinista Josef Skála vykřikoval, že máme jet do Ruska a požádá Putina o plyn a chce být v té delagaci a podobně.

24 6
možnosti
ZZ

Projevy účastníků - ač jsou jiného politického přesvědčení, než je to vaše, byly slušné a nebyly zjištěny žádné přestupky, natož aby bylo třeba jakéhokoliv policejního zásahu.

Nicméně máte pravdu v tom, že současná energetická krize nemá nic společného s Ruskem a jedná se jen a pouze o důsledek energetické politiky EU.

;-)

11 14
možnosti
Foto

Energetickí krize má hodně společného s Ruskem. Rusko má mnopolní postavení v dodávkách plynu do Evropy a vede proti Evropě ekonomickou a politickou válku. a válku přes dezinformace a kybernetické útoky. Cílem Ruska je rozeštvat Evropu a získat zpět vliv na východní Evropě a s tím se nikterak netají. . Také Rusko radostně přineslo na hlavním programu s patřičným komentářem naší demonstraci na Václavské náměstí. Ti, co se zúčastnili posloužili Rusku.

15 4
možnosti
ZZ

EU má k dispozici mimo jiné :

Nord Stream 2 má roční kapacitu 55 miliard metrů krychlových plynu, tedy stejně jako NS 1. K tomu přičtěte Jamal 33 mld m3 - a máte roční kapacitu takřka 150 mld m3.

Kdo nepovolil provozování NS2 ? Kdo neobjednal plyn přes Jamal ? Kdo uvalil sankce spojené s těžbou ropy a plynu: https://www.consilium.europa.eu/cs/policies/sanctions/restrictive-measures-against-russia-over-ukraine/sanctions-against-russia-explained/

Nějaká manifestace nemá na množství a cenu dováženého plynu žádný vliv. Ten má pouze EU, EK a vlády jednotlivých členských zemí a povolení distributoři.

;-)

10 6
možnosti
Foto

Teď už je to z hlediska zásobováni plynem asi jedno.

Ruská armáda žene tu ukrajinskou za sebou svinským krokem až na hranice Ruska. Buď se Rusko po této speciální operaci rozloží natolik, že tam nebude fungovat nic včetně plynovodů, nebo bude hledat každé euro na svou konsolidaci a s cenou se bude podbízet. V obou případech budou nějaké předchozáí objednávky vcelku irelevantní a evropské státy se podle výsledku budou muset zařídit.

To, kdo a jak se nechal Ruskem či někým jiným ovlivnit k nelogickým krokům v energetice, by asi měly vyšetřit policejní orgány a kontrašpionáž. Protože je zřejmé, že současný stav není náhodný.

4 0
možnosti
Foto

Pane Zavadile. Plyn z Ruska proudí dál a nikdo tomu nebrání, pouze Rusko. Rusko zvedá ceny plynu a plynovod úmyslně zavírá a opět otevírá. Využívá svého monopolního postavení. V Evropě jde o to, vyvázat ze závislosti na Ruském plynu a už neumožnit Rusku, aby plynem a ropou vydíralo státy Evropy. Na druhou stranu to neznamená, že plyn a ropa se nebude odebírat z Ruska, ale ne v takovém množství ,jako v současné době a podmínky bude určovat trh a ne Rusko.Ruská plynárenská společnost Gazprom oznámila, už nebude moci vyvážet plyn do Evropské unie potrubím Jamal přes Polsko.Plynovod Jamal byl využíván minimálně, v minulých dnech byl používán spíše jako reverzní z Německa do Polska a dál. Tímto směrem může být používán i nadále.

9 2
možnosti
ZZ

Tak pokud vím, tak je li dojednané množství a cena - tak kontrakty platí stále - např. Maďaři to mají na 15 let za stejnou cenu.

Otázkou je pouze co dělá cena s řádně nenasmlouvaným plynem - a na ten jsme vsadili my !

;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik