Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor píše: "Krym byl vždy spíše vnímán jako ruské území".

To je ovšem zjevná nepravda.

"Vždy" je totiž velmi dlouhá doba - od vzniku Vesmíru. Jenže ruské (a na ně navazující sovětské) impérium nemělo Krym pod kontrolou ani celých 250 let. Ve stejném duchu by mohl autor psát třeba "Čechy byly vždy vnímány jako habsburkské území" - což by popisovalo delší dobu, než autorovo přiřčení vlastníků Krymu.

3 2
možnosti
PK

Miluji spojení Covid 19 a války na Ukrajině. Jak vidím tyto dva problémy vedle sebe, mám jasno o pisateli. Pro určitou skupinu lidí jsou tato dvě témata neuvěřitelným způsobem propojena. Ale pozor na to. Peterková skončila v blázinci, Tušl ve vazbě.

Měl bych ale jednu připomínku. Ve verzi vašeho příběhu nevidím Söröse ani Gatese. Nikde také není zmínka o Iluminátech, Svobodných zednářích a nakonec ani o světovém spiknutí. I když to tam vlastně trochu máte. Tak snad příště bude příspěvek lepší.

Věřím však, že i tak si své obdivovatele najde. Tak hlavně to rychle přečíst, než to smažou. :-)

9 8
možnosti
JZ

Hlavním viníkem situace na Ukrajině jsou rusáci, kteří se nevzdává nesmyslných snů o obnově SSSR. A nechtějí připustit, že většina neruských národů bývalého SSSR o to nestojí.

5 8
možnosti
Foto

Neukázala nic. Jen potvrdila, že války jsou ,,běžnou věcí" v dějinách lidstva, které, ač jak kdy a kde, jsou občas přerušovány krátkými obdobími míru, což není vždy až tak žádoucím stavem:-(

1 0
možnosti
PB

..... jasně, stručně, výstižně,- polopatě!R^

10 4
možnosti
LS

Po lopatě - to vysvětluje mnohé...

1 0
možnosti
FL

Rozumný pohled, trochu to ale vyznívá i jako obhajoba Putina. Ale v tom případě Putin udělal chybu, že lhal do poslední chvíle, že nic nechystá. Lže neustále. Jeho jednání by bylo možná omluvitelné, kdyby jasně varoval - Ukrajina nesmí do NATO, musí být neutrální, nesmí vlastnit některé zbraně ...atd., jinak podnikneme "zvláštní operaci". On ale nemůže a nemohl jednat čestně, protože neplánoval, že vojenské akce skončí pouze obsazením Ukrajiny....

2 0
možnosti
Foto

Velmi doporučuji komentář Karla Steigerwalda v posledním čísle Reflexu "Ruský sen o velmoci. Stejny sen Číňanů."

Nic lepšího jsem ještě nečetla.

4 1
možnosti
JZ

Autor opakuje typické rusácké lži. Majdan byl reakci Ukrajinců na zkorumpovaný Janukovyčův režim a jeho pokus zavést na Ukrajině státem řízenou korupci. Rusko při dobývání Čecny zavraždilo na 300 tisíc Čečenců. Ukrajinci měli právo nastolit na Donbase ústavní pořádek. Vzpoura v těchto regionech byla vyvolána rusáky zvenčí. Oni jsou viníci.

12 6
možnosti
PK

Nic nového pod sluncem, alespoň pro toho kdo občas nakoukne do medií směrem na západ a za mořem.

5 3
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik