Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Socialistické pohádky byly pohádkovější, s tím souhlasím. Částečně souhlasím i s tím, že to byl únik z totalitního světa. Je to stejné, jako když lidé, kteří žili ve svrabu první republiky, unikali k filmům té doby. Každá doba má svoje a těžko se to dá opakovat. Například nikdy nikdo už nenatočí tak skvělého Švejka. Svoji velkou roli hrají samozřejmě peníze. Soudruzi do dobrých projektů peníze dali. Marně ale přemýšlím, jestli se točí dnes něco, na co budou dnešní děti a mladí vzpomínat a pouštět si celý život - tak jako já si dnes s radostí pustím pohádku nebo českou veselohru čtyřicet až šedesát i více let staré. Některé jsem viděla mnohokrát, a stejně se ráda podívám znovu. Možná to bude Marvan na horách... Pohodové Vánoce přeji.

3 2
možnosti
Foto

Ta pohádka mě mrzí. Myslím, že stačilo málo a mohla a měla na to být skvělá. Asi už s kritizováním pohádek skončím.

0 0
možnosti
Foto

Nejhorší je, hledat v pohádkách moudro, umění a uvěřitelnost. Normální člověk tomu těžkou uvěří ale v komentářích ohledně pohádek najdete i názory, a není jích málo, že divák pohádce nevěřil. No nevím, možná jsem pohádkám věřil když mi bylo pět nebo šest. Pohádka má a musí být klišé. Jakmile dojde na umění nebo nedejbože na experimenty, je to cesta do záhuby.

Dnešní pohádka se mi, až na natahovací začátek líbila. Líbila se mi více nežli ta loňská, kde sice vtipně exceloval Marek Eben ale tragedie byla, že on měl jen vedlejší roli. Líbila se mi více nežli například Čert ví proč, kde vynikající nápad byl zavražděn ve střižně. Líbila se mi více, nežli Duch nad zlato, kde z prince udělali retardovaného chasníka, který si neumí volnýma rukama odstranit roubík a nechá se zajmout bez nejmenšího odporu. Dnešní pohádka vrátila poezii. Že je čistá láska klišé? Je opravdovým neštěstím, že si to myslíme, že to tak cítíme. Ale pohádky jsou především pro děti a těm bychom ta klišé neměli krást.

23 0
možnosti
Foto

Správná pohádka, i jakýkoliv jiný příběh zasazený do nějakého nereálna, musí především navodit takovou atmosféru, aby se s tím prostředím sžil. Aby věřil, že by to tak opravdu mohlo být - třeba v jiném vesmíru.

A nesmějí tam být do oči bijící blbiny.

1 1
možnosti
ZH

Nikdy nic víc mít nebudeme. Když to člověk pochopí, nejen se mu uleví, ale přijme svět jaký je.

3 0
možnosti
JH

J21a90n 44H59y96n81e74k

25. 12. 2020 8:10

Myslím, že Váš názor je pro dnešní politiku jak světovou a evropskou , ale i národní , poraženecky , a to je myslím pro budoucnost škodlivé. Pokud by to bylo směrem k přírodě, přírodním zákonům, pak bych s Vámi souhlasil.

2 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik