Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Karma R^R^R^

Absolutní souhlas, do kamene tesat!

2 2
možnosti
JV

U některých nových pohádek mám také pocit, že se jedná o parodii na klasickou českou, moravskou, slezskou nebo slovenskou pohádku, ale někdy je to docela vtipně udělané, tak se mi to líbí i tak. Nejhorší je nuda, tak přepnu na jiný program. Ale pohádky jsou určeny především dětem a když se jim pohádka líbí, tak fajn, na mém názoru nezáleží.:-)

3 0
možnosti
PC

Pohádka má mít přesah a zanechat v duši dítěte nesmazatelnou stopu díky její pointě.

Dnešní pohádky takové nejsou. Jde jenom o jakési (mnohdy chaotické) příběhy, ze kterých si dítě prakticky v konečném důsledku nemá co vzít kromě toho, že se chvíli pouze bavilo a zabilo kus času.

Kdyby Vám mělo druhý den říct, čím ho ta pohádnka zaujala, buď by nebylo schopné odpovědi, nebo by nadšeně několika větami popsalo jednu z epizod "pohádky" (krásné brnění, nádherná nebo ošklivá princezna apod).

3 0
možnosti
JD

J35a38n 58D71v10o13ř57á77k

25. 12. 2019 7:25

Autorovi upřímně gratuluji k rychlopsaveckému výkonu. Ve 21.35 pohádku odvysílali, a za 28 minut už text publikoval.R^

2 2
možnosti
Foto

A já tipovala, že první bude Vladimír Kroupa.;-D

2 3
možnosti
PL

P84e60t11r 35L84a72n85g78e53r

25. 12. 2019 7:10

Uvádíte jako jedinou zdařilou pohádku Anděl pane 2, ale "jednička" je přinejmenším stejně povedená jako dvojka a mi se líbí ještě o něco víc než AP2.

Jinak k současným pohádka nejsem kritický, naopak se docela u nich bavím. Přiznám se, že klasika "Byl jednou jeden král" se mi letos zdála poněkud archaická a to přes legendární Werichovy a Burianovy hlášky.

3 0
možnosti
LV

No - zrovna Anděl Páně 2 není moc povedená pohádka. Právě AP2 je plný nelogičností, navíc zcela otevřeně vykrádá jedničku a kromě Josefa paroháče nic zajímavého nepřináší. Včerrjší pohádka byla celkem povedená, dalo se na ní koukat. Uvidíme, zda se u ní dá vydržet i podruhé či potřetí.

Na druhou stranu existují vysloveně skvělé pohádky, jako třeba Kdyby byly ryby, které, nebýt Youtube, člověk ani nezaregistruje. Což je jednak zvláštní, jednak škoda.

1 6
možnosti
Foto

Anděl páně, jak jednička tak i dvojka jsou naprosto geniální díla. A speciálně u dvojky to platí několikanásobně. Nevím jaké logičnosti hledáte v pohádce, nevím také, v čem vykrádá jedničku, protože dvojka je o něčem úplně jiném a kromě hlavních hrdinů nemá s jedničkou nic společného. Navíc i styl vyprávění je zcela odlišný, což je logické, protože jí nepsala paní či slečna Konášová. Co se týče štědrovečerní pohádky, nesouhlasím s autorem, že začínala dobře. Právě začátek, přesněji řečeno tři čtvrtiny děje byly protkány nudou, tlacháním o ničem a rozvláčným dějem, který se "rozjel" v okamžiku únosu krále a královny s princeznou a útěku Marka Ebena. Ten byl taky jediným světlým bodem celého filmu. Matouš Ruml byl dobrý jako Lexa v Comebacku, ale jako vesnický buran v této pohádce mu tato role nesedla, a to ani poté, co se najednou naučil etiketě. Letošní premiérová pohádka se tak zařadí k těm méně povedeným. Alespoň já to tak vidím. A dále budu rád sledovat "Bambitku nebo Korunního prince či Boháče a Chudáka" s vynikajícím Janem Hrušínským a samozřejmě Anděla páně, jehož oba díly patří do zlatého fondu české pohádkové tvorby.

7 0
možnosti
Foto

Nejak nevim o kolika starych pohadkach mluvite ... celkove mi prijde, ze prsty jedne ruky jsou tak akorat na vsechny dobre pohadky v cele ceske pohadkove historii .. tudiz to je vlastne porad tak nejak stejne .... navic dnes pohadka je utvar, ktery se u nas toci s trochou nadsazky jen par dnu, za par drobnych .. nikoho z tvurcu zrejme nijak vazne nezajima .. zajimave

0 3
možnosti
Foto

ale vy o pohádkách moc přehled nemáte, že ne?

7 0
možnosti
MH

trošku upocená nuda, ale oproti minulým letem téměř zázrak..........

zničte čt co nejdříve

3 2
možnosti
Foto

P62a30v12e93l 37N72i77t46k79a

24. 12. 2019 23:00

No nevím, já se bavil...

3 0
možnosti
AN

A42l29e54š 22N88o37v61á39k

24. 12. 2019 22:57

Pokud považujete za vánoční tradici vidět každý rok novou pohádku, smiřte se s tím, že jen výjimečně se stane klasikou. Ve sportu taky nepadají světové rekordy každý rok.

15 2
možnosti
Foto

Možná není třeba aby se stávala klasikou. Stačí když si jí budou diváci pamatovat a těšit se na ní. Bohužel, mám pocit jisté topornosti v tvorbě, poslední roky. Jedině snad Jiří Strach ten prapor drží dál. A dobře tak. Upřímně řečeno, jsem dost rád, že zmizely ty Troškovy nářečové eskapády,

5 0
možnosti
VF

U mě dobrý. Možná jsem jednodušší, proto mám i pohled na pohádku jednodušší.:-P

12 0
možnosti
Foto

J97a88n 92P56r76a19ž55á62k

24. 12. 2019 22:38

Mne se to taky libilo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik