Diskuse

Turecká invaze

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J87a68n 65R56á82ž

14. 10. 2019 19:12

Turci zkoušejí, co si mohou dovolit. A že si mohou dovolit moc, je už dnes jasné. Bohužel tuto zkoušku svalů, jako vždy odnesou i v Sýrii neviní civilisté a ti,kdo s Američany kolaborovali. Kurdové nejsou první ani poslední, kdo na kamarádšoft s Američany doplatili. Stalo se tak jihovietnamským kolaborantům, zúčtování s pomocníky okupantů začíná v Iraku, jak dopadnou "kolaboranti" v Afaganistánu až se Talibán chopí moci, je každému snad jasné, a jen bych si přál, abychom se o ty, kdo tam pomáhali našim vojákům, až se budeme stahovat postarali a umožnili jim utéci také. V Libyi už se také začíná karta obracet a čistky na území dobytém Haftarem začaly.

0 0
možnosti
Foto

Ono i odsoudit v jistém smyslu "stačí". Pořád lepší hlasitě odsoudit a pak mít rovná záda, než zbaběle mlčet, ohnutý, jako paragraf...

0 0
možnosti
JR

J72a22n 60R76á33ž

14. 10. 2019 19:25

Čekám, že pražský "Hříbeček" vyvěsí na svém ouřadě kurdskou vlajku. Tím projeví opět svoji odvahu, jako to udělal s vyvěšením vlajky Čínské provincie Tibet.

Nadávat bychom měli v prvé řadě na Američany a a odsoudit je hodně hlasitě. Ti se zachovali podle, když nechali Kurdy na pospas Turkům. . Že to tak dopadne, bylo jasné hned, když Pentagon oznámil že se americký kontingent z kurdského území stáhne. Takže nějaké odsuzování Turků postrádá smysl.Turci jen dělají to, co dělají s oblibou velmoci. Rozšiřují svůj vliv a čistí území,které označí za svoji bezpečnostní zónu.

0 0
možnosti
TT
LJ

Já nevidím jednoduché řešení problému Kurdů. Turecko, Sýrie, Irán ani Irák nesouhlasí se vznikem Kurdského státu. Kurdové se nenechají uchlácholit nějakým slibem. Všechno to jsou islámské státy, vojenské řešení se tam nepovažuje za špatné.

0 0
možnosti
JR

J96a17n 80R76á58ž

14. 10. 2019 19:14

Se vnikem státu Kurdů nesouhlasí nikdo s rozhodujících veličin světa. Udalo by to jen další zmatek v tomto naprosto dnes rozloženém regionu.

0 0
možnosti
JP

J24o72s40e16f 49P23o22t27r

13. 10. 2019 19:53

Čím se Kurdové nejvíc liší od svých sousedů, Turků, Arabů,?. Liší se podstaně řečí, která má indoevropský původ.

3 0
možnosti
TT

To je věc jedna. Ta druhá vyplývá z území, ve kterém žili - hory a kopce, dobré dlouhou dobu tak leda pro polonomádní pastevectví. Proto byli tradičně daleko od moci a bohatství, což má důsledek na jedné straně v uvolněném přístupu k islámu, ale na druhé právě taky v nedostatku možností zasahovat do velké politiky. A děli je to od jejich etnicky a jazykově blízkých příbuzných Peršanů.

0 0
možnosti
TB

Rusko do toho nepůjde, dle jejich prohlášení to není jejich věc. Německo a Francie zastavily dodávky zbrojního materiálu Turecku.

Ostatně nejde o vtáhnutí. Damašku se to nelíbí jde o operaci na jejich území

0 0
možnosti
TT

Nikdo se nechce rozkmotřit s těma náckama na Bosporu, no. :-P Mají příliš výhodnou polohu. Před sto lety byla ta možnost vytlačit hrdinné Osmány do oblasti kolem Ankary (kde by na jihu měli hranici s Kurdistánem) a zpacifikovat je na furt, což bylo trestuhodně zrušeno. A dnes padišáh Recepe diktuje velmocím.

2 0
možnosti
DR

"Co kdyby se do konfliktu podařilo vtáhnout Asadovu Sýrii, Rusko, Irán a další země?"

Už se stalo, syrské jednotky už postupují na Manbidž a Tabku.

Jinak samozřejmě karma. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik