Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zvláště u zvířat a nemluvňat je silný efekt placebo. Takový pes, když si přečte, co má lék léčit, nutně musí podlehnout autosugesci.

1 1
možnosti
Foto

Může podlehnout sugesci páníčka, pokud tento umí číst nebo alespoň naslouchat homeopatickému věterináři.

Právě proto se pro ověření fungování skutečných léků vyžaduje, aby jejich účinnost prověřily dvakrát slepé testy. U homeopatik tento typ testů, pokud vím, požadován ani prováděn není.

1 0
možnosti
Foto

A to zvláště u léčení neduhů, které nejsou bolestivé nebo se ještě bolestivě neprojevily. Pak stačí pejsanovi vysvětlit, co mu hrozí a proč je třeba věřit homeopatii.

0 0
možnosti
Foto

Ten mechanismus bude nejspíš trošku jiný.

Pokud zde ale pravdivě popisujete to, co si myslíte, klidně to nadále berte jako dostačující model toho působení. Sice je asi velmi zjednodušený a trochu zkreslený, ale pro běžné použití to nevadí.

Jen bych při skutečných problémech důrazně doporučoval zkusit i jiné metody, protože placebo efekt má podle dostupných výzkumů několikanásobně nižší účinek ve srovnání s léčbou účinnými preparáty.

0 0
možnosti

Za ten placebo-efekt v případě domácího zvířecího mazlíčka je zodpovědný člověk - jeho přístup, optimismus, žádná nervozita, očekávání kladného výsledku...všechno zvíře vycítí. Hodí-li se nějaké homeopatikum nemocné toulavé kočce, bude to bez efektu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik