Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J46o33s37e28f 24P36o31t13r

22. 10. 2018 12:46

Pane spisovateli,

jasně jste měl uvést, že náhody, synchronicita, je pouze lidská kategorie, že žije jen v chápání lidí. Jinak celý vesmír i život je řetězec příčina- následek.

Dále bych měl připomínku k citátu od R. Penrose. Ta konstanta, kterou uvádíte 10^123, charakterizuje temnou energii t.j. rozpínání vesmíru proti gravitaci. Kdyby byla o řád nižší, vesmír by se zřítil do sebe, kdyby byla o řád vyšší, rozfoukl by se do nekonečna. Pokud se tedy jedná o pravděpodobnost vzniku našeho vesmíru je neskonale nižší. Pro zajímavost, ve viditelném vesmíru existuje 10^80 elementárních částic.

Náš život ( v našem velkém měřítku) neovlivńuje kvantová fyzika. Kvantové děje mohly ovlivnit vesmír, když byl menší než jeho vlnová délka. Pak nastoupily fundamentální síly a ostatní fyzikální zákony, které jasně určují jeho život až k jeho tepelné smrti

0 0
možnosti
JL

Možná to znamená jen to, že svět je kvantově propojený a my toto propojení na své úrovni racionalismu prostě nevidíme ani nechápeme.

0 0
možnosti
Foto

R^:-) synchronicity mohou být někdy jen odtušené, jindy vnímané jako silně vemlouvavé nebo i s náhlým a nečekaným pocitem jistoty, že o náhodu rozhodně nejde. A někdy dokonce ten, kdo se takto připomíná, si přeje, aby člověk měl absolutní jistotu, že to náhoda není - promluví.

1 0
možnosti
Foto

Ano, synchronicity dokáží být silně vemlouvavé :-). Člověk z toho prožitku může být hodně zmatený.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik