Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Tak je to stejný princip, kterým byly sjednocena USA. Na začátku byla celkem volná unie. Pak přišly ekonomiké rozpory, státy jihu chtěly vyvážet bavlnu do Anglie, která za ní platila víc než sever. Na to Sever reagoval zavedením (vývozních !) cel. Jih se rozhodl trhnout a založil Konfederaci. Sever se rozhodl jih z unie nepustit a dobýt jej. Válka se zpočátku vyvíjela jasně ve prospěch Jihu, bojovali za svou nezávislost, za Sever nikdo bojovat nechtěl, probíhaly vzpoury proti náborům. Dva roky po začátku války byla situace Severu velice vážná. Bylo potřeba udělat zásadní změnu. Výsledkem bylo zrušení otroctví na severu a zakládání černošských oddílů. Důstojníci do nich najímáni hlavně v Německu a Rusku. To vedlo k otočení situace a po roce k porážce jihu. Následovalo vydrancování jihu.

Paralela s arabskou armádou a s udělováním občanství EU těm kteří se účastní bojů proti "exitářům" je jasná. Otázka je jak se na to připravit? Předem říkám, že nejsem příznivce varianty "požádat proti Evropské armádě o pomoc Rusko". Minule nás sice Rusové proti Němcům nakonec zachránili, ale bylo to také docela drahé.

2 1
možnosti
JP

J73a23n 58P97a75l43l88a46s

29. 4. 2018 23:02

Pak se tedy naskýtá otázka: Je lepší být zachráněn Rusem, nebo být zabit Novoevropanem?

Každý ať si odpoví sám.

0 0
možnosti

Před časem mě napadlo, že by migranti mohli euromarxistům posloužit jako "janičáři naruby" proti původnímu obyvatelstvu a pak jsem si za ten nápad vynadal. A ejhle ...

Pokud se něco takového opravdu začne budovat, bude to vrchol zrůdnosti a zrady.

6 0
možnosti
ZD

To co uvádíte až děsí.... Nicméně v dnešní době "nic" není nemožné.

7 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik