Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

V článku je, že realita vzniká až pozorováním. Je to jeden z výkladů kvantové teorie, který vypadá úplně absurdně, ale jiné výklady, co fyzikové vymysleli jsou stejně tak absurdní. Je to doklad toho, jak omezené je naše chápání, nikdo nevymyslel nic rozumného o tom co se děje, když částice mění své místo. Proč kvantová teorie vede na tyto absurdity jsem se pokusil populárně popsat zde:

http://luf7.webnode.cz/podivny-kvantovy-svet-1/

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za zajímavý článek. Je v něm spousta dobrých odkazů a myšlenek. :-)

0 0
možnosti
Foto

Teorie tvrdící, že vesmír si nevyhnutelně zvolí pozorovanou minulost silně zavání tautologií a snad i alibismem v bezradnosti. :-)

2 0
možnosti

Já bych spíše předpokládal, že při jiném nastavení všech těch konstant (ony asi nejsou nastaveny úplně všechny, spíše spolu nějak souvisejí) mohou vznikat zase trochu jiné formy života, které nám mohou připadat exotické, ale život to být může. Pokud je natolik inteligentní, že si uvědomí svou existenci, jistě se také bude ptát, jak je možné, že někdo nastavil právě takové podmínky, aby mohl vzniknout, když těch možností bylo mnoho. Ale je to asi tak stejně falešná představa, jako když se ten, kdo vyhraje první cenu ve Sportce, ptá, čím si vysloužil, že padla právě taková čísla, jaká potřeboval on.

2 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik