Diskuse

Bozi a bohové

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. Vážím si Vaší snahy o poznání. Všechny náboženství popisují mnoha slovy nikoliv cestu poznání, ale cestu k víře.Člověk věřící svému Bohu už poznání vzdal, je za horizontem svého hledání, už s ním nelze hnout.

0 0
možnosti
Foto

Albert Einstein : víra bez vědy je slepá, věda bez víry je chormá a věda a víra spolu tvoří harmonický celek, který člověkovi dává komplexní a adekvátní orientaci.

1 0
možnosti
Foto

" I ve jménu křesťanského boha se prováděla spousta zvěrstev – upalování kacířů, násilné převádění na víru, křížové výpravy, inkviziční soudy, hony na čarodějnice apod.: Opravdu, kde jste to slyšel ? ;-D;-DRvRvRv

0 0
možnosti
RS

Tehdyjsem uviděl tu ženu opilou krví svatých a krví Ježíšových mučedníků“ (Zj 17,1-6). O těchto zvěrstvech bylo napsáno mnoho knih. Podle některých údajů bylo zabito až 50 milionu lidí.

0 1
možnosti
RS

"Pokud existuje pravý Bůh, není součástí hry lidských božstev."

A proč nejdete ve svých úvahách dál? Když není součásti hry lidských božstev, tak není především součásti hry lidských představ. ;-D

Genesis 2,7: I vytvořil Hospodin Bůh člověka, prach ze země, a vdechl mu v chřípí dech života. Tak se stal člověk živým tvorem (duší-psyché).

To, že vůbec myslíte a jak se domníváte chytře, je důsledkem Božího vdechnutí do mrtvé hlíny. Pry jste studoval fyziku, a zákon akce a reakce vám nic neříká? Neboli přičina a pak teprve následek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik