Agrese a mikroagrese

15. 07. 2017 19:47:59
Dámy a pánové nebuďme (mikro)agresivní! Ode dneška si budeme přát „Dobré ráno všem!“ Ne všichni lidé jsou totiž dámy a pánové – jsou totiž mezi námi i bezpohlavní ...!

Management londýnského metra, aby byl politicky korektní a genderově neutrální roz­hodl, že od teď už oslovení „dámy a pánové“ není in. Co kdyby to někoho uráželo?

Některé mladé lidi prý uráží, když jsou označováni za dospělé jen na základě jejich věku. Někdo by si z toho mohl třeba vyvodit, že už se není třeba o ně starat nebo po nich chtít, aby se chovali dospěle. Že by blbci? Nikoliv studenti Yale University.

Nabízí vám vaše jídelna na přilepšení sushi a jiné asijské speciality – zřejmě si vás chtějí kulturně přivlastnit a měli byste proti tomu protestovat jako studenti Oberlin College.

Dříve černoši bojovali proti rasové segregaci, dnes vyžadují, aby se mohli izolovat od bílých, kdykoliv to uznají za vhodné.

Univerzity by se v dnešní době neměly starat, aby se studenti něco (užitečného) naučili, ale měly by se prý starat o jejich blaho – aby se jich nikdo nemohl psychicky dotknout. Třeba otázka „Odkud, ogare, jsi?“ by prý mohla vyvolat v některých psychické trauma.

Sex by měl v dnešní době nejlépe probíhat jen na základě písemně vyjádřeného souhlasu obou stran se vším, co bude následovat. Jinak hrozí obvinění ze znásilnění a běda obvině­nému, který nedokáže svoji nevinu. Samozřejmě, pokud některé praktiky podporuje vaše víra, není nutné nic řešit. Kdo by si vás také troufl obvinit?

U nás situace známá ze západních a amerických škol a univerzit ještě není tak vážná, ale doba se mění a nákaza (z našeho pohledu) demencí a neomarxismech nezná hranice.

Když u nás někdo napíše (třeba v básničce), že ženy jsou zde proto, aby se staly mamin­kami, prý to ženy uráží. Když to tak půjde dál, bude je (po americkém vzoru) také urážet, když jim muž podrží dveře nebo je nechá sednout v autobuse? To, co je pro nás dnes ještě slušné chování, může být zítra projevem (mikro)agrese proti druhému (jinému) pohlaví.

Tvrdit, že naše náboženství (a to i to ateistické) je lepší jen proto, že nehlásá svatou válku, nežádá si podrobení jiných lidí a zemí, nenabádá k bití žen ani jejich kamenování, prý není v souladu s lidskými právy a svobodou vyznání.

Říkat nehezkou pravdu je politicky nekorektní. Prý to utvrzuje ve stereotypech. Nemůžeme prý říkat, že mezi migranty jsou teroristé, že migrují ne z politických, ale ekonomických důvodů. Co kdyby se jich to dotklo?

Kdykoliv někdo prohlásí či napíše něco pravdivého (lež tolik nebolí) ale podle některých jedinců politicky nekorektního, měl by být umlčen a odstřižen od sociálních sítí a médií.

Když včera útočník v Hurghadě pobodal šest žen, média hned politicky korektně se sna­žila zřejmý teroristický motiv zakrýt tvrzením, že šlo jen o důsledek nějaké hádky v potá­pěč­ském klubu. Že by to nebylo tak, jak to vypadalo? Není agrese jako agrese?

Možná na tom něco je. Stejní lidé, kteří tak bojují proti tomu, aby někdo náhodou neřekl nebo neudělal něco, co by se jich nebo jiných lidí, mohlo náhodou dotknout a vyvolat u nich pseudo-psychické trauma třeba tím, že je nazve mužem či ženou aniž oni se tak cítí, celkem bez problémů schvalují násilí v Hamburku. Mikroagrese je nepřijatelná, ale „správně“ zamě­řená agrese ano.

Jednomu se nesmí způsobit psychická újmička, ale někomu jinému ať hoří auto či teče jeho krev – však jde o dobrou věc! Rozum není důležitý ale pocity těch, co se cítí být ublížený­mi, ano. Ublížení všech zemí spojte se!

Nedospělí lidé se bojí být dospělými. Raději přijmou pocit, že jim stále někdo ubližuje a nechce jim dát to, na co, přece mají nárok. Starejte se o mne, říká dítě, jinak budu křičet! Vy nesete vinu za to, že já se necítím dobře!

Utvrzování lidí v tom, že nemusí nic dávat, aby něco dostali nazpět, vytváří vrstvu nedospě­lých rozmazlených fracků, kteří preferují žít nikoliv v realitě ale ve svém mýtu. Pro politiky to jsou ideální voliči, ale mezi námi – nepotřebovali by dostat na prdel?

https://psychologie.cz/nejdrazsi-druzina/

http://pravyprostor.cz/londynske-metro-zrusilo-tradicni-osloveni-pasazeru-damy-a-panove/

http://pravyprostor.cz/poucime-se-z-demonstraci-v-hamburku/

http://pravyprostor.cz/prestanme-skryvat-ze-doslo-ke-zmene-politickeho-rezimu/

https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/443624-utocnik-z-hurghady-mel-asi-vazby-na-islamsky-stat.html

Autor: Rostislav Szeruda | sobota 15.7.2017 19:47 | karma článku: 34.35 | přečteno: 1997x

Další články blogera

Rostislav Szeruda

Jak nám ukrajinská krize zavařila doma

Válka na Ukrajině nám přinesla ekonomickou krizi – obrovskou inflaci, nedostatek plynu, velké zdražení paliv a energie, migraci. Kdoví, co nás ještě čeká? A za všechno může Putin. Opravdu za všechno?

11.9.2022 v 17:44 | Karma článku: 45.25 | Přečteno: 6481 | Diskuse

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala 2

Stejně tak jako jsem proti dráždění a provokování divokých zvířat a považuji za velmi ne­ro­zumné zahrávat si s těmi velkými, silnými a v případě ohrožení agresivními, byl jsem vždy také proti tomu zahrávat si s ruským medvědem,

25.8.2022 v 17:29 | Karma článku: 29.73 | Přečteno: 1018 | Diskuse

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala

Co nám válka na Ukrajině ukázala? Za prvé, že přísloví, že není radno dráždit hada holou nohou a také medvěda, potažmo ruského, zadní částí těla, stále platí. Jinak hrozí, že o něco, co je nám blízké a bylo samozřejmé, přijdeme.

16.8.2022 v 17:26 | Karma článku: 38.80 | Přečteno: 1557 | Diskuse

Rostislav Szeruda

Rozhovor s ďáblem 4

V roce 1937 začal psát Napoleon Hill, autor bestselleru Myšlením k bohatství, knihu Jak přelstít ďábla. Tato kniha je velmi troufalá a nadčasová. Představuji si, na co by se zeptal pan Hill ďábla dnes a jakou by dostal odpověď.

28.1.2022 v 17:42 | Karma článku: 18.08 | Přečteno: 370 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.45 | Přečteno: 554 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.72 | Přečteno: 1917 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.48 | Přečteno: 280 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 269 | Diskuse
Počet článků 103 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1304

Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová dušewww.szeruda.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...