Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Raději půlroční výcvik (třeba i dobro­volný) pro mladé muže i ženy."

Spíše víkendový + samoučení, něco jako kombinované studium, i když je to samozřejmě málo, ale půl roku nepřetržitě je moc.

0 0
možnosti

Takže něco jako Švýcarsko ?

0 0
možnosti

Jde asi o ventilaci osobních pocitů z Putinovi krvavé agrese. Obávám se, že nemáte dostatek vlastních ověřených informací o tom co vlastně Putina vedlo k rozpoutání války. Taky z toho cítím zásah putinovské propagandy, nikdo nedráždil medvěda, sankce byly uvaleny následně po agresi Putina, je to tedy naopak, Putin zkouší co mu projde, domníval se, že mu projde obsazení celé Ukrajiny, protože reakce svobodného světa na agresi a obsazení Krymu a Donbasu byla slabá. Jenže nyní narazil. Není to Rusko, které válčí s Ukrajinou je to jen Putin a jeho touha po moci, ze které se nyní stal zápas o udržení moci, proto máte i to přesvědčení, že Putina porazí Rusové v Rusku. Konec Putina znamená konec války, není nikdo, kdo by ho nahradil. Bohužel jeho osud je spojen s válkou na Ukrajině, proto se bude zuřivě snažit získat tolik, aby to mohl propagandou prohlásit za vítězství, pokud začnou Ukrajinci vyhrávat, pak Putin končí. Proto taky nelze s Putinem vyjednávat o nějakém kompromisu, leda že by se mu dobrovolně podrobili národy (včetně nás) a obnovili se hranice bývalé SSSR, na takovou dohodu by možná kývl s tím, že si vyhrazuje povraždit "nacisty" kdekoliv na světě. Putin je posedlý svou mocí, moc je droga, dokáže s osobností člověka šeredně zamávat a z tohoto pohledu jde o maniaka a sociopata, je tedy nemocný. Není první ani poslední, koho to postihlo a ukazuje to na jedno, jak hrozně důležitá je fungující demokracie a střídání osobností u moci dříve, než dotyčný onemocní.

Važme si svobody a demokracie, za tu naši bojují nyní Ukrajinci proti krvavému tyranovi, proto jim musíme pomoci vším co máme.[UA];-)

7 2
možnosti

"...prozatím žádná strana neprojevila vážnější ochotu iniciovat mírová jednání."

Putin se vyjádřil ohledně jeho mírových požadavků, ale požaduje udržení dobytého území. O tom Ukrajina nechce ani slyšet, takže zatím není o čem jednat ...

"Na větší protiútok Ukrajiny odpoví Rusko použitím taktické jaderné zbraně. Dobře ví, že odveta jim nehrozí, pokud svět nechce spáchat sebevraždu."

USA se vyjádřily že "mají připravenou odpověď, nemuselo by se jednat o jaderný protiútok ..." Takže Putin úplně klidný být nemůže. I tak bych byl pro, na Ukrajinu dodat jaderné zbraně a oznámit to. Rakety by mohly mít jako obsluhu někoho z NATO, nedat je přímo Ukrajincům, aby neudělali nějakou hloupost. Jenom aby byla možnost odpovědět jadernou raketou vyslanou z Ukrajiny.

1 2
možnosti

Pokud vím, tak Rusáci již druhý den po překročení tehdejších hranic navrhla Ukrajině jednání a také se jednalo. Rusáci se na základě těchto jednání stáhli od Kyjeva, ale zelenský dal zastřelit šéfa svého vyjednávacího týmu a další jednání zelenský odmítnul.

:-/

3 7
možnosti
Foto

J61o43s32e72f 55B41á18r80t70a

25. 8. 2022 22:19

Hodně dobrý blog R^

2 3
možnosti

..... mimo nesmyslné zabíjení lidí, tato válka za půl roku ukázala mnohé!,- mj. oboustrannou sílu propagandy, vlivová opatření, celosvětový souboj výkonných ekonomik o dominanci na trhu, souboj o zdroje a strategické suroviny,- ukázala pevnost, event. křehkost spojeneckých svazků - závazků, unií, paktů a připravila půdu pro nová spojenecká uskupení států, které kooperují jak v oblasti vojenské, tak hospodářské.- .......... v prognózách "expertů, politiků, generálů, žurnalistů a jiných specialistů" se mediální scéna topí, však dynamika konfliktu se naprosto "urvala z řetězu" a dopad na mezinárodní dění je nevídaný,- tím pádem těžko předvídatelný!

0 0
možnosti

Drobná poznámka - Putin celkem jednoznačně jadernými zbraněmi pohrozil, tedy to o stisknutí tlačítka fakticky už řekl.

2 0
možnosti

Když vám dává karmu "údajný student v Americe", obdivovatel agresora, režimu na základě údajného vyprávění jeho táty.... Karmujici vše špatné proruske - to je Nikl. Snad jeho proruske zlo nepodporujete.

2 1
možnosti
Foto

Pokud Rusové použijí atomovku, tak bych ji Ukrajincům věnoval taky, ať ji použijí dle vlastního uvážení. Vlastně by se nic nezměnilo. I dnes dostávají stejné zbraně, které na ně používají Rusové.

Naopak. Veřejné bych tento úmysl dopředu deklaroval. A Rusové by si to rozmysleli. Ničemu jinému než síle nerozumí.

6 1
možnosti
Foto

Pane autore, četl jste Čapkovu Matku? Pokud se Vám některé ženy zdají příliš aktivní, je to proto, že se dovedou vžít do matek, které na Ukrajině o své děti přišly.

Asi Vám uniká pravý důvod té ruské agrese: chtíč po plynu a naftě u pobřeží Ukrajiny. Rv

10 4
možnosti

Autor neslysel o Maggie Thatcher a Goldi Meir. Obe dve sve valky vyhraly.

3 0
možnosti

Zase takový dlouhý blog, který jen něco sumarizuje a klade nesčetně otazníků. Tak jen stručně: Rusům to ve válkách nikdy moc nešlo už v 19.století, pokračovalo to ve 20.stíletí, přesto měli docela slušnou říši....Co se týče postupu a útoku na Pobaltí, vašnosta asi zapomněl, že Pobaltí je v NATO čili útok na tyto zemičky, bude znamenat, že je napadeno celé NATO včetně USA, Austrálie nebo Kanady...ti všichni se mohou zapojit do boje a mají slušné armády, na rozdíl od českých mluvků.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS