Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vsem tem tady, kteri podcenuji nebo odmitaji strach: Strach, jako bolest, je varovny signal. Rika vam, ze jste v nebezpeci a pokud neco nepodniknete na svoji zachranu muzete dojit k ujme. Mit strach je tedy normalni a doporucenihodne. Je ovsem dulezite jak se strachem jednate. Bud si nadelate do kalhot anebo se snazite nebezpecnou situaci zmenit. Napriklad volbou politiku (jak videt z clanku moc vyberu neni) anebo dokonce silou. Rozhodne je hloupe a naprosto nezodpovedne strach odmitat a tvarit se jakoby se nic nedelo.

0 0
možnosti

"Pan Sobotka by měl rád evropskou armádu " - ano, ale aby jí financoval někdo jiný.

0 0
možnosti

To záleží na Vás, co budete v sobě živit. A čemu dovolíte, aby Vás ovlivňovalo... To byla taková myšlenka, že strach zabíjí víc, než všechno ostatní.:-)

0 0
možnosti
Foto

Cituji:

Cílem praktické politiky je držet obyvatelstvo v úzkosti (a tady čekající na někoho, kdo by je odvedl do bezpečí) pomocí hrozeb nekonečné řady strašáků, z nichž jsou všechny jen imaginární. H.L. Mencken 1921

.

Strach je znehodnocující se zboží a proto se vlády musí snažit investovat do údržby, modernizace a doplnění svých zásob kapitálu strachu.

Jen ve strachu jsou pak lidé ochotni podřídit se kdejakému bezpráví za účelem zvýšení domnělé bezpečnosti a ochotné sypat enormní sumy svých peněz do dvou bezedných jam - obrany a vnitřní bezpečnosti.

4 1
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik