Demokracie v ohrožení

4. 08. 2017 20:54:42
Nový americký velvyslanec v ČR Stephen King, i když nepíše horory jako jeho slavnější jmenovec, stejně dokáže vystrašit. Čím? Chce hájit Havlův odkaz a při­mět Čechy, aby ote­vřeli své dveře migrantům.

A proč tolik zájmu ze strany amerického bratra? Střední Evropa podle něj prožívá krizi demokracie. Takže zřejmě potřebujeme pomoci, abychom nezlobili a chovali se jako slušná a poslušná zemička. Shapiro odešel a místo něj přišel nový sekáč. Ten už se nezakecá. Takže pozor na něj!

Jako by nebylo dost mravokárců v EU, Radě Evropy i našich vlastních řadách. Máme se smířit s migrací, uznat, že je prospěšná, že není hrozbou pro naše obyvatelstvo a přijetím migrantů pomoci vyřešit migrační krizi, za níž určitě svým dílem odpovědnosti můžeme. Tak dokážeme, že věříme ve vyšší principy EU. A oni nám za to, že změníme svůj zaostalý, ne­demokratický způsob myšlení, otevřou svá srdce, dveře a nezavřou nám své fondy.

„A kdyby ti sněm řekl, že jen jedno oko máš, ty musíš věřit, že jen jedno máš!“ (Kostnický koncil)

Co se týká demokracie, prozatím jsem neměl obavu o demokracii u nás či třeba v Polsku. Spíše mám jistou obavu o demokracii ve Francii, Švédsku, Belgii, Itálii či už i v Německu. Mám pocit, že konec demokracie v mnoha západních zemích je jen otázkou jednoduchých počtů. Otázka již nezní zda, ale kdy. Jednoho dne, a nebude to tak dlouho trvat, muslimská menšina přestane být menšinou a ve spolupráci s neomarxistickými stranami přebere zcela demokra­ticky moc v těchto zemích. Pak prostě demokracie jako nevyhovující zřízení, jež není v sou­ladu s právem sharia, bude zrušena a její zastánci zastrašeni a potlačeni.

Také demokracie ve stylu EU mi nějak připadá méně demokratická než demokracie v tolik zatracovaném Rusku. Demokracie EU je vlastně přání představitelů Německa pod­pořené přáním představitelů Francie a několika menších souputníků. Nikým nevolení před­stavitelé evropské byrokracie mohou rozhodovat o osudech a dění v jednotlivých členských zemích a to i proti vůli občanů těchto zemí. To není moc demo.

My „zaprdění“ Češi se prý bojíme toho, co neznáme. Obávám se ale, že když to, co ze své malosti nechceme poznat, po­známe, budeme se bát ještě víc. A když se budeme bát, mohli by­chom se začít i bránit.

V západní společnosti je zvykem, že když onemocníme, jdeme se léčit. Čínská moudrost ovšem tvrdí, že nemoc je třeba léčit dříve, než vznikne, a proti zlu je potřeba bojovat ještě v době, kdy neexistuje. Nějak mi to připadá lepší. Začít něco léčit, až nás to začne bolet a omezovat, může být už pozdě. Ona ani rakovina prý zpočátku nebolí, a když už bolí, bývá pozdě. Nejhorší je ale se neléčit a tvrdit, že nemoc není nemoc, a že zdraví není zdravé.

Je spousta lidí a politiků, kteří by nás chtěli zachránit, spasit a ukázat nám, jak se máme chovat a myslet, abychom se mohli kamarádit s „velkými“ hochy. Byli tady lidé, kteří nám chtěli vnutit kodex budovatele komunismu. Dnes by nám jiní chtěli vnutit kodex správného multikulturního Evropana či dokonce světoobčana. Prosím, nedělejte to! Je to zbytečné. Co se týká mne, já mám stejně nejradši ponožky do sandálů a už se asi nezměním.

Co vzkázat? Vážený pane Kingu! Vaše entrée opravdu zaujalo a nepochybuji o tom, že v určitých kruzích ho ocení. Doufám, že s vaším příchodem, nezačíná ona vámi zmiňovaná, krize demokracie. Nechci mluvit za ostatní, ale u mne jste si moc sympatií prozatím nezískal.

http://zpravy.idnes.cz/stephen-king-velvyslanec-usa-cesko-due-/zahranicni.aspx?c=A170803_153636_zahranicni_aha

Autor: Rostislav Szeruda | pátek 4.8.2017 20:54 | karma článku: 39.41 | přečteno: 1407x

Další články blogera

Rostislav Szeruda

Jak nám ukrajinská krize zavařila doma

Válka na Ukrajině nám přinesla ekonomickou krizi – obrovskou inflaci, nedostatek plynu, velké zdražení paliv a energie, migraci. Kdoví, co nás ještě čeká? A za všechno může Putin. Opravdu za všechno?

11.9.2022 v 17:44 | Karma článku: 45.25 | Přečteno: 6481 | Diskuse

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala 2

Stejně tak jako jsem proti dráždění a provokování divokých zvířat a považuji za velmi ne­ro­zumné zahrávat si s těmi velkými, silnými a v případě ohrožení agresivními, byl jsem vždy také proti tomu zahrávat si s ruským medvědem,

25.8.2022 v 17:29 | Karma článku: 29.73 | Přečteno: 1018 | Diskuse

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala

Co nám válka na Ukrajině ukázala? Za prvé, že přísloví, že není radno dráždit hada holou nohou a také medvěda, potažmo ruského, zadní částí těla, stále platí. Jinak hrozí, že o něco, co je nám blízké a bylo samozřejmé, přijdeme.

16.8.2022 v 17:26 | Karma článku: 38.80 | Přečteno: 1557 | Diskuse

Rostislav Szeruda

Rozhovor s ďáblem 4

V roce 1937 začal psát Napoleon Hill, autor bestselleru Myšlením k bohatství, knihu Jak přelstít ďábla. Tato kniha je velmi troufalá a nadčasová. Představuji si, na co by se zeptal pan Hill ďábla dnes a jakou by dostal odpověď.

28.1.2022 v 17:42 | Karma článku: 18.08 | Přečteno: 370 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 7.57 | Přečteno: 122 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 12.51 | Přečteno: 318 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 233 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.68 | Přečteno: 650 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 103 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1304

Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová dušewww.szeruda.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...