Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropa je zachráněna, radujme se!

Tak okomentovaly některá média vítězství 72-letého profesora Alexandra Van der Bellena v prezidentských volbách v Rakousku. Do úřadu ho poslali ženy, mladí, vzdělaní a uvědomělí. Otázkou pouze je, jaká Evropa tak byla zachráněna.

Vítězství Donalda Trampa v amerických volbách do Bílého domu mnoho mocných tohoto světa zneklidnilo. Je známá věc, že ve volbách to bez peněz nejde, ale ukázalo se, že i když investujete dvakrát více peněz než váš soupeř a navíc si koupíte média a přízeň celebrit, ještě to neznamená, že vyhrajete volby, když voliči jsou už natolik rozezleni, že se už nechtějí nechat koupit ani přesvědčit sladkými řečmi či pozlátkem usmívajících se hvězd.

Takový multimiliardář George Soros, který vypadá jak mluvčí samotného ďábla, byl tím výsledkem tak znechucen, že musel svolat schůzku své úderné skupiny, aby zjistil, kde on či jeho kapitalističtí soudruzi udělali chybu. Je totiž zcela jasné, že je nutno přijmout opatření z krizového vývoje a pro příště zamezit lidem, aby si volili, koho chtějí. Pro začátek by prý stačilo trochu přepočítat výsledky voleb a třeba se ukáže ten správný vítěz amerických voleb.

Naštěstí jsou zde poslušné národy, jako jsou Němci, kteří, ač si trochu zanadávají na Mutti Merkel, budou ji dál oddaně volit, nebo Rakušané, kteří po troše průtahů zvolili toho správného muže – kultivovaného miláčka žen, který se bude orientovat spíše na Brusel, než na nacionalismem formované státy východní Evropy, jak napsal list Kurier. Je to prý ale natolik pragmatický muž, že bude rakouskému hospodářství otvírat dveře i do těch zemí, v nichž nefunguje demokracie podle západoevropských standardů nebo tam nefunguje vůbec. Možná dokonce zajistí dovoz trochu té „ne-demokracie“ i do Rakouska.

George Soros považuje národní hranice za překážku a cílem pro něj je ochrana uprchlíků. Zřejmě má s nimi své cíle. Když se totiž lidé budou bát o život, nebudou mít čas se starat o politiku, a hranice – zvláště ty střežené – tomuto cíli brání. Podle Petra Sutherlanda, jiného významného světového finančníka, je suverenita států pouhou iluzí a vzpomínky na vlastní zem je třeba pohřbít. Možný budoucí šéf OSN António Guterres tvrdí, že migrace pro Evropu není problém ale řešení a Evropu je nutné donutit, aby přijala více emigrantů bez ohledu na vůli jejich obyvatel (tomu se teda říká demokracie!). Podle generálního tajemníka NATO a velkého bojovníka proti Rusku pana Jense Stoltenberga je nutnost narušit etnickou a kulturní homogenitu východo­evropských států. To nás tedy čekají světlé zítřky, řeknu vám.

Představme si, jak by asi fungovala společná evropská armáda – chránila by Evropu před útokem zvenčí a vetřelci, kteří přišli z venku, ale snaží se jí zmocnit zevnitř, nebo by spíše jen umravňovala neposlušné evropské státy? Německo chce posílit výdaje na armádu, ale proti komu by to bylo? Což takhle ještě přidat trochu turecké armády do evropských sil? Nebylo by pak vítězství té správné novodobé demokracie zajištěno?

Naštěstí stále ještě platí naděje, že slovy klasika: plány mocných finančníků zhatí naši vepři boubelatí. Takové Maďarsko to je rodákovi Sorosovi trnem v oku a možná i zadnici. Slovensko se zase pochlapilo zákonem, který brání islámu, aby získal oficiální statut náboženství. Teď zase pozlobili italští voliči, kteří odmítli Mateea Renziho a jeho reformu. Co takhle, aby si i Češi už vyjasnili, kam směřují, když následují Brusel?   

Autor: Rostislav Szeruda | pondělí 5.12.2016 21:23 | karma článku: 43,00 | přečteno: 2378x
  • Další články autora

Rostislav Szeruda

Jak nám ukrajinská krize zavařila doma

Válka na Ukrajině nám přinesla ekonomickou krizi – obrovskou inflaci, nedostatek plynu, velké zdražení paliv a energie, migraci. Kdoví, co nás ještě čeká? A za všechno může Putin. Opravdu za všechno?

11.9.2022 v 17:44 | Karma: 45,25 | Přečteno: 6482x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala 2

Stejně tak jako jsem proti dráždění a provokování divokých zvířat a považuji za velmi ne­ro­zumné zahrávat si s těmi velkými, silnými a v případě ohrožení agresivními, byl jsem vždy také proti tomu zahrávat si s ruským medvědem,

25.8.2022 v 17:29 | Karma: 29,73 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala

Co nám válka na Ukrajině ukázala? Za prvé, že přísloví, že není radno dráždit hada holou nohou a také medvěda, potažmo ruského, zadní částí těla, stále platí. Jinak hrozí, že o něco, co je nám blízké a bylo samozřejmé, přijdeme.

16.8.2022 v 17:26 | Karma: 38,80 | Přečteno: 1558x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Rozhovor s ďáblem 4

V roce 1937 začal psát Napoleon Hill, autor bestselleru Myšlením k bohatství, knihu Jak přelstít ďábla. Tato kniha je velmi troufalá a nadčasová. Představuji si, na co by se zeptal pan Hill ďábla dnes a jakou by dostal odpověď.

28.1.2022 v 17:42 | Karma: 18,32 | Přečteno: 370x | Diskuse| Společnost

Rostislav Szeruda

Rozhovor s ďáblem 3

V roce 1937 začal psát Napoleon Hill, autor bestselleru Myšlením k bohatství, knihu Jak přelstít ďábla. Tato kniha je velmi troufalá a nadčasová. Představuji si, na co by se zeptal pan Hill ďábla dnes a jakou by dostal odpověď.

16.1.2022 v 17:52 | Karma: 14,16 | Přečteno: 235x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zesílíme útoky na sklady západních zbraní, část jsme ukořistili, uvedl Šojgu

23. dubna 2024  15:21

Sledujeme online Ruská armáda zesílí útoky na ukrajinská skladiště, ve kterých jsou uložené zbraně dodávané Západem....

Konec uhlí do roku 2030 nestíháme, stát transformaci brzdí, míní Topolánek

23. dubna 2024  15:20

Pro transformaci a dekarbonizaci energetiky nebude tolik peněz, kolik se očekávalo, a změny...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladého muže, který nožem vyhrožoval dvěma lidem. Při...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  14:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik