Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pomalu začínám dostávat strach

Doposud jsem žádnou vážnou fobií či strachem, že k nám do země přijdou tisíce migrantů a že se u nás začne rozšiřovat islám ve své nenávistné podobě, netrpěl. Teď už si nejsem jist, zda není na čase se začít bát.

Je-li více jak 80 % obyvatel Česka proti příchodů nelegálních migrantů a rozšiřování islámu v naší zemi mělo by to stačit, aby se nic takového u nás nedělo. Politikové by měli být natolik odpovědní, aby respektovali názor drtivé většiny obyvatelstva. Názor většiny však nemusí stačit, když chybí rozum a jednotnost.

V neděli pan Konvička, velký to bojovník proti islámu, se svými příznivci předvedl tak dementní kousek v podobě představení, jak okupanti z ISIS obsazují Prahu, že by zasloužil ocenění Idiot roku. Nejenže neposloužil věci, za níž prý bojuje, ale udělal obrovskou ostudu doma i v zahraničí. Vysloužil si obvinění za výtržnictví a šíření poplašné zprávy. Ještě by k nim ale zasloužil dostat obvinění za podporu a propagaci hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka – tedy právě ISIS.

Je to hrůza, když názor většiny obyvatelstva je zastáván a propagován malými stranami, hnutími a jinými uskupeními. Konvičkovci, Okamurovci, Úsvit, ODS, Svobodní a pár dalších skupin nepředstavuje žádnou významnou politickou sílu. Člověk si navíc nemůže být jist, zda těmto malým subjektům jde o dobro lidí a národa, nebo jen o snahu se zviditelnit (za každou cenu) a získat pár hlasů navíc pro svou politickou kariéru. Rozpory mezi těmito skupinami se prozatím zdají být větší než téma, které je spojuje.

Dříve velká a silná strana ODS je dnes trpaslíkem s jedinou silnou osobností Václavem Klausem mladším, který ale bohužel není v jejím čele. Strana Svobodných, která má zatím mé sympatie, je jen na hranici pro vstup do parlamentu stejně jako Okamurova SPD. Úsvit zdá se propadá do hlubin politického zapomnění.

Velké strany jako ČSSD a ANO jsou poměrně nečitelné. Z jedné strany se tváří, že stojí za svými občany, z druhé strany člověk má pocit, že ČSSD se připravuje na velkou kapitulaci (samozřejmě pod nátlakem a bojem do posledního Sobotkova dechu). Aby člověk začal být nervózní, stačí si přečíst dlouhodobý program ČSSD týkající se globálního vládnutí a multi­kulturního řádu. U ANO je alespoň naděje, že nás neprodá či nezaprodá lacino.

Ve čtvrtek se k nám chystá Německá kancléřka Angela Merkelová. Co asi tak bude chtít po panu Sobotkovi – aby podepsal zvací dopis pro migranty nebo si ho i sám napsal? Co asi nabídne za trochu servility našich politiků? Kolik bude asi vítačů a kolik odpůrců? Bude to důstojné vyjádření odporu národa nebo ostuda?

Pan Sobotka by měl rád evropskou armádu a chce o tom jednat s paní Merkelovou. Při tomhle vývoji EU by se nám však mohlo snadno stát, že bychom na svém území opět jednou měli vojska spřátelených armád – třeba dokonce i z Turecka. Člověk si u pana Sobotky ani není jist zda, když říká, že nechce u nás silnou muslim­skou komunitu, zda tím nemíní, že tak střední by být mohla. Není přece každý migrant terorista.

Obávám se, že ani hlas prezidenta tentokrát nebude stačit, aby jasně vyjádřil názor jednoho malého rozhádaného národa. Chceme-li přečkat ve zdraví tuto nezdravou dobu, budeme muset najít víc rozumu a svornosti, aby naše hlasy měly tu správnou váhu, jinak si politici a samozvané elity nakonec prosadí to svoje i přes vůli většiny.

Autor: Rostislav Szeruda | úterý 23.8.2016 7:20 | karma článku: 31,42 | přečteno: 1286x
  • Další články autora

Rostislav Szeruda

Jak nám ukrajinská krize zavařila doma

Válka na Ukrajině nám přinesla ekonomickou krizi – obrovskou inflaci, nedostatek plynu, velké zdražení paliv a energie, migraci. Kdoví, co nás ještě čeká? A za všechno může Putin. Opravdu za všechno?

11.9.2022 v 17:44 | Karma: 45,25 | Přečteno: 6482x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala 2

Stejně tak jako jsem proti dráždění a provokování divokých zvířat a považuji za velmi ne­ro­zumné zahrávat si s těmi velkými, silnými a v případě ohrožení agresivními, byl jsem vždy také proti tomu zahrávat si s ruským medvědem,

25.8.2022 v 17:29 | Karma: 29,73 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala

Co nám válka na Ukrajině ukázala? Za prvé, že přísloví, že není radno dráždit hada holou nohou a také medvěda, potažmo ruského, zadní částí těla, stále platí. Jinak hrozí, že o něco, co je nám blízké a bylo samozřejmé, přijdeme.

16.8.2022 v 17:26 | Karma: 38,80 | Přečteno: 1558x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Rozhovor s ďáblem 4

V roce 1937 začal psát Napoleon Hill, autor bestselleru Myšlením k bohatství, knihu Jak přelstít ďábla. Tato kniha je velmi troufalá a nadčasová. Představuji si, na co by se zeptal pan Hill ďábla dnes a jakou by dostal odpověď.

28.1.2022 v 17:42 | Karma: 18,32 | Přečteno: 370x | Diskuse| Společnost

Rostislav Szeruda

Rozhovor s ďáblem 3

V roce 1937 začal psát Napoleon Hill, autor bestselleru Myšlením k bohatství, knihu Jak přelstít ďábla. Tato kniha je velmi troufalá a nadčasová. Představuji si, na co by se zeptal pan Hill ďábla dnes a jakou by dostal odpověď.

16.1.2022 v 17:52 | Karma: 14,16 | Přečteno: 235x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28,  aktualizováno  16:44

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik