Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Staré pověsti Gerosmanské

„Již si nebudeme stýskati, neboť jsme našli kraj, kde zůstaneme a sídla zarazíme. Vizte, to je ta země, kterou jste hledali. Často jsem vám o ní mluvil a sliboval, že vás do ní uvedu.

To je ta země zaslíbená, Eur a blonďatých žen do vašich harému oplývající. Na všem budete míti hojnost a bude nám dobrou základnou pro útoky vůči vašim nepřátelům. Hle, země po vaší vůli! Jen jména nemá; rozvažte, jakým jménem by měla být jmenována.“

Podle starých pověstí žili bratři Mohamed a Ahmed v zemi Syrské, kde se ale toho času strhly četné boje a země ta byla zpustošena. I všimli si toho bratři, že zde již nebylo co pustošit a tak se rozhodli tuto zemi opustit. Půjdeme za bratrem Osmanem, řekli si. Ten prý našel zemi zaslíbenou. Shromáždili svůj lid a vydali se směrem na západ slunce. Šli dlouho a daleko, přes hluboké moře, lesy, bažiny i křoviny. Čeleď už byla z cesty unavena a začala si stýskat, že není konce té klopotné cesty.

Také Osman vedl své lidi dlouho, až jednoho dne ukázal na vysokou horu před nimi, jež se zdvíhala z rovinné krajiny, a řekl, že pod ní si odpočinou. Došli a rozložili se na úpatí hory, jež se nazývala Zugspitze. Druhý den ráno se vydal Osman sám na horu. Uviděl širý kraj s bohatými městy a obcemi. Zvěstoval ostat­ním, co zhlédl. Lid zvolal jednohlasně, to je ta země, kde zůstaneme. Nechť se jmenuje po Osmanovi. Osman potěšen vůlí svého lidu, poklekl na kolena a jal se modlit k Bohu.

A tak se zde usadili. Bylo jich málo a tak zde museli pracovat. Zlí Germánové je nutili pracovat pět i více hodin denně ve svých továrnách za málo peněz a nechtěli jim dávat ani přestávky na modlení. Postupem času se ale plémě Osmanů hojně rozrostlo, bylo jich víc a nebáli se Němců nic. Také jejich rodiny a bratři ze sousedních zemí se k nim začali stahovat. Někteří nedošli až do země zaslíbené či snad zabloudili a tak zůstali i v zemích méně hojných jako Francie, Švédsko, Belgie, Itálie nebo Anglie. I tam se však dalo dobře žíti a svou víru šířiti.

Všude je vítali s otevřenou náručí. Ani pracovat již nemuseli. Eura se k nim hrnula ze všech stran. Různé organizace se předháněly v tom, aby je mohly začleňovat a sloužit jejich blahu. Ženy se jim odhalily a odevzdávaly se jim přímo na ulicích. Jen někteří staří muži mručeli, že jim narušují dávno zapomenuté křesťanské hodnoty. Mladí muži se jich báli a tak se raději zamykali doma se svými počítači.

Nějakou dobu to vypadalo, že by snad přísun nových muslimských posil mohl být za­staven smlouvou Německa s Tureckou, ale smlouva o výměně jednoho muslima za jiného byla prostě dokonalá. Po otevření bezvízového styku s Tureckem se najednou všichni naši bratři stali Turky – Osmany a tak jsme již snadno mohli obsadit nový svět – EU.

Jen barbaři z východu kladli po nějakou dobu odpor a nechtěli přijímat naše lidi. Naštěstí je Evropští politici uplatili svými dotacemi, pak je bez boje odzbrojili a nakonec jejich zbytky odporu přemohla NATO – New Alliance Treaty Osman. A tak konečně Německo dosáhlo své Třetí Říše, která po vyhnání posledního Němce získala historicky správný název – Osmanská.

Autor: Rostislav Szeruda | neděle 5.6.2016 11:25 | karma článku: 19,49 | přečteno: 295x
  • Další články autora

Rostislav Szeruda

Jak nám ukrajinská krize zavařila doma

Válka na Ukrajině nám přinesla ekonomickou krizi – obrovskou inflaci, nedostatek plynu, velké zdražení paliv a energie, migraci. Kdoví, co nás ještě čeká? A za všechno může Putin. Opravdu za všechno?

11.9.2022 v 17:44 | Karma: 45,25 | Přečteno: 6482x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala 2

Stejně tak jako jsem proti dráždění a provokování divokých zvířat a považuji za velmi ne­ro­zumné zahrávat si s těmi velkými, silnými a v případě ohrožení agresivními, byl jsem vždy také proti tomu zahrávat si s ruským medvědem,

25.8.2022 v 17:29 | Karma: 29,73 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Co nám válka na Ukrajině ukázala

Co nám válka na Ukrajině ukázala? Za prvé, že přísloví, že není radno dráždit hada holou nohou a také medvěda, potažmo ruského, zadní částí těla, stále platí. Jinak hrozí, že o něco, co je nám blízké a bylo samozřejmé, přijdeme.

16.8.2022 v 17:26 | Karma: 38,80 | Přečteno: 1558x | Diskuse| Politika

Rostislav Szeruda

Rozhovor s ďáblem 4

V roce 1937 začal psát Napoleon Hill, autor bestselleru Myšlením k bohatství, knihu Jak přelstít ďábla. Tato kniha je velmi troufalá a nadčasová. Představuji si, na co by se zeptal pan Hill ďábla dnes a jakou by dostal odpověď.

28.1.2022 v 17:42 | Karma: 18,32 | Přečteno: 370x | Diskuse| Společnost

Rostislav Szeruda

Rozhovor s ďáblem 3

V roce 1937 začal psát Napoleon Hill, autor bestselleru Myšlením k bohatství, knihu Jak přelstít ďábla. Tato kniha je velmi troufalá a nadčasová. Představuji si, na co by se zeptal pan Hill ďábla dnes a jakou by dostal odpověď.

16.1.2022 v 17:52 | Karma: 14,16 | Přečteno: 235x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik